Kategorier
Foto

Drönarfoto & drönarfilm till bröllopet – säkert och knivskarpt

Drönarfoto & drönarfilm har mer eller mindre blivit en självklarhet på bröllop idag. Men det är bäst att överlåta detta moment till ett riktigt proffs.

Det har blivit supertrendigt att använda sig av drönare för att dokumentera viktiga händelser. Alla typer av event från bröllop till konserter förevigas idag från ovan. Men det är viktigt att hålla koll på reglerna kring drönarfotografering i synnerhet och drönare i allmänhet. Det är inte tillåtet att flyga med drönare överallt.

Till exempel bör du som ska gifta dig i närheten av ett skyddsobjekt fundera både en och två gånger på hur du hanterar din drönare vid tillfället. Det är inte lämpligt att drönaren råkar flyga in över ett förbjudet område, eftersom detta kan dra till sig oönskade gäster på bröllopet i form av säkerhetspersonal eller till och med SÄPO i värsta fall.

Om du använder dig av en professionell drönarfotograf kan du lugnt räkna med att vederbörande håller full koll på omgivningarna. Även till synes helt oviktiga platser ute i naturen kan ligga i närheten av skyddsobjekt, såväl i skärgårdsmiljö som i skogsmiljö. En seriös aktör inom drönarfoto & drönarfilm kommer kontrollera kartan noggrant innan eventet äger rum.

Drönarfoto & drönarfilm med full skärpa

Förutom de rent säkerhetsmässiga aspekterna av att överlåta flygningen med drönarkameror till en kunnig yrkesfotograf finns det också kvalitetsfaktorer att tänka på. En proffsfotograf tar helt enkelt bättre bilder än en amatör. Detta gäller såväl med vanlig kamera som med drönarkamera.

Skärpan måste till exempel vara på plats, och när det kommer till fotografier som föreställer stora motiv eller motiv som fotograferas på långt håll är det extra viktigt. Det låter som en självklarhet, men alltför många brudpar har låtit en kompis sköta dagens drönarfoto lite på chans och sedan blivit gruvligt besvikna över resultatet. Endast det bästa är gott nog i skarpt läge!

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: drönar-foto.se