Kategorier
Familj

Förlovningsringar – vanliga frågor 

Funderar du på att ta steget, gå ner på knä och be om din partners hand? Det första steget är att förlova er och byta förlovningsringar. I den här texten ska vi försöka svara på några vanliga frågor om förlovningsringar, förlovningar och om allt annat som rör ämnet. Vi hoppas att vi genom detta kan räta ut en del frågetecken och ge lite mer fakta, tips och goda råd till dig och din partner. 

Måste man gifta sig efter att ha bytt förlovningsringar? 

Nej, det måste man inte. Förr om åren så var en förlovning något som också – inom ett år – skulle leda hela vägen fram till altaret och att man skulle gifta sig. Så är det inte längre. Det finns inga krav på att man måste gå vidare i processen och många väljer att enbart byta förlovningsringar som ett tecken på trohet och kärlek. Det är, helt enkelt, upp till er om hur ni vill göra. Vill ni ta förlovningen vidare så är det trevligt – väljer ni att inte göra det så är det också helt okej. 

Hur ska man välja rätt förlovningsringar? 

Det finns några faktorer att ha i åtanke inför valet av förlovningsringar. Storleken är givetvis viktig att ta reda på innan man beställer. Man kan med fördel prova ut den hos en guldsmed – det tar inte många minuter. Man kan även ändra storleken på en ring i efterhand, men det är alltid bättre att rätt storlek direkt. 

En annan sak att tänka på gäller designen på ringen. Vill ni ha en mer klassisk modell eller en modernare variant? Material spelar också en stor roll. Guld – rosé, vitt eller klassiskt gul – silver eller platina finns att välja mellan och det är något som ni bör komma överens om. 

Ni kan också med fördel se över er livsstil i valet av förlovningsringar. En slät ring kan passa bättre för dig som lever ett mer aktivt liv, medan en ring med exempelvis en sten på kan vara ett bra val för dig som vill ha något extra vackert och smakfullt. 

Är förlovningsringar billiga? 

Det beror helt på vilken ring ni väljer samt varifrån ni beställer. Överlag så är det billigare att beställa ringar via nätet. Ska ni köpa förlovningsring så rekommenderas att ni surfar runt lite och kollar vilka priser som finns online. 

Var dock även varsam kring exempelvis garantier och vilket rykte sidan har innan ni klickar hem någonting. Läs betyg och omdömen från tidigare kunder och se över att det finns en certifiering tillgänglig. En billig ring ska aldrig se billig ut!