Kategorier
Nöje

Museum Stockholm – Hitta er nya favorit 

Stockholm har i dagsläget över 80 stycken museer. Det innebär A) att det finns något för alla och B) att det faktiskt kan vara svårt att hitta sin egen lilla favorit. Det stora urvalet gör också det personliga valet lite svårare och särskilt som gemene man sällan har hur mycket tid som helst att lägga på ett besök på ett museum i Stockholm. Samma sak gäller även för turister som, inom en given tid, ska försöka hinna med även annat som shopping, olika nöjen och besök på restauranger. 

Det viktiga är emellertid att man tar sig tid att nyttja denna otroliga kulturella skatt som finns i huvudstaden, tar sig tid att besöka ett museum i Stockholm och får den belöning besöket i fråga för med sig i form av nya kunskaper, avkoppling och lite bildning. Det är något vi behöver – och något fint att föra vidare till våra barn. Frågan är alltså inte om du ska besöka ett museum i Stockholm – den borde istället lyda vilket du ska välja. På den frågan har vi ett oväntat svar: åk till Bålsta. 

Lasse Åberg har ett eget museum 

Du har säkerligen sett Sällskapsresan-filmerna? Du har säkert skrattat gott åt Repmånad? Du kanske har några vackra glas med Lasse Åbergs ikoniska Musse Pigg-målningar på sig? Du har hört Electric Banana Band och du har skrattat gott åt Trazan & Banarne? Allt detta finns samlat på ett unikt museum i Stockholm – eller några mil från staden snarare. 

Utöver detta så hittar du även Lasse Åbergs privata samling från Disney. Antika föremål som också sägs vara världens största samling. Det handlar om ett museum som blandar nytt och gammalt, som ställer ut aktuella konstnärer – exempelvis Martin Kellerman – och som visar upp popkulturella verk av exempelvis Lichtenstein, Warhol och Haring. Utöver detta finns också en massa kreativa rum för barnen och dessutom en riktigt cool liten lekpark i djungeltema. 

Ta dig tid att gå in i den underbara värld som Lasse Åberg lever i och ta del av alla de saker som inspirerat honom. Bålsta är värt ett besök!