Kategorier
Juridik

När äktenskapet tar slut

Det kan vara svårt att hålla sams med den som du har levt en stor del av livet med, men nu ska skilja dig från. När det gäller barnen är det också lätt att det uppstår känslosamma konflikter.

Du och din man har sedan länge slutat prata med varandra, ta i varandra eller ens titta på varandra. Det är det vardagliga som måste fungera bara. Barnen måste komma först. Men det är svårt eftersom ni sedan länge har slutat att kommunicera. Är det inte den ena som är sur över något så är det den andre. Barnen blir lidande ändå. De känner av stämningar, fast ni försöker skydda dem från ert groll. De är som barometrar; plockar upp allting som sägs och allting som inte sägs. Ni har inte berättat för barnen om den kommande skilsmässan ännu, men de märker så väl att något är på gång.

Ta hjälp vid vårdnadstvist

Trots att ni försöker hålla sams inför skilsmässan så är det svårt. Särskilt när barnen har lagt sig och somnat för kvällen. Det är då ni ryker ihop. Ni har svårt att komma överens om var barnen ska bo. En av er vill ha delad vårdnad medan den andre vill ha egen vårdnad. Ni kommer antagligen att hamna i någon slags vårdnadstvist med varandra. Suck. Men allting kommer att lösa sig med tiden, även om ni inte tror det nu. Genom att ta hjälp av en advokat inom omvårdnadsområdet så kommer ni att få hjälp att reda ut situationen.