Kategorier
Juridik

Bråken tar över

Att leva med någon annan kan minst sagt vara svårt. Två personer som ska funka och leva ihop. Med barn i bilden kommer mer ansvar, åsikter om hur man ska göra. Det blir lätt bråk och tjafs.

Hur fint är det inte, när man ser de äldre paren hållandes i hand. Eller de lyckliga barnen som har föräldrar som håller ihop även när man har egna barn. Det är en stark kärlek, som inte håller för alla. För många håller inte kärleken hela vägen, barnen är ändå lyckliga. Det tar hårt på barn som har föräldrar som bråkar, så att stanna i ett dåligt förhållande för barnets skull kan ge omvänd effekt. Det är ingen lätt situation för någon. Som förälder vill man alltid sitt barns bästa. Det kan även göra att det blir en tvist om umgänge. Vem ska ha barnet mest? Vem ska ta de viktiga besluten?

När ni inte kommer överens

En separation kan se ut på olika sätt. Ibland är det enkelt, kärleken tar slut, men man slutar som vänner. Båda har de bästa avsikterna för barnet och vill att barnet ska träffa båda sina föräldrar lika mycket. Inte alltid är det lika enkelt, det kan handla om att man inte alls kommer överens. Men även att den ena föräldern är en opassande förälder som inte bör ha vårdnaden om barnet. Då kan det uppstå en tvist, och går inte detta att lösa kan det gå så långt som till domstolen som då fattar beslut åt er.